YANGıN KAPıSı NO FURTHER MYSTERY

yangın kapısı No Further Mystery

yangın kapısı No Further Mystery

Blog Article

Yangın Kapısı Nite Olmalı? Yangın Kapısı kullanılacağı binanın boyutlarına sargılı olmakla omuz omuza oldukça geniş üretilir. İnsanların ürkü anında hızla boşaltma olmasını sağlayıcı bu manzara hayat kaybı olmaması bağırsakin önemlidir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız zinde başüstüneğu derece, şık bir görünüm sağlamlayabilmek için kullanılacağı mekana nazaran de dizayn edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan panik amerikan bar sistemi, yangın çabucak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlayacak şekilde tasarlanmıştır.

; bir yangın esnasında bina içerisindeki kişilerin kısaca, hızlı ve emin şekilde tahliyesini sahileştirmek amacı ile yapı ciğeri yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Alelade bir yangın, natürel kıran ve benzeri durumlar evetğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta evet da çatı ciğeri merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.

Yangın merdiveni standartları TSE kalite skalasında kupkuru olarak belirtilmiştir. Tüm bilgilerin bulunmuş olduğu standartlar çizelgesine için yangın merdiveni yapım buyurmak ve montajını inşa etmek binaların yangından korunması midein elzemdir.

Projeye en usturuplu Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek dünyaarı çın haydi haydi açılan ve ordu grupların esenlıklı bir şekilde binaları bırakma etmesini sağlayıcı yangın kapıları Çıkış yahut Exit şeklinde belirtilmektedir.

Bu yüzden özellikle çok birimli sayrılarevi kadar mimarilarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak kucakin, henüz bina dizayn halindeyken mimarlar aracılığıyla bu mevzuda alıngan davranılmalıdır.

Belli başlı yükseklikte meydana getirilen binalarda yangın merdiveni zorunluluğu kavlükarar konusudur. Yaşanabilir durumlarda binaları vazgeçme geçirmek kuvvet ve güvensiz olacağı kucakin yangın merdiveni tasarrufı gereklidir.

Yangın merdiveni sayesinde yangın esnasında insanların emniyetli ve hızlı bir şekilde boşaltma edilmesi esenlanır. Yapılan tetkikat, yangın temellangıcından itibaren sabık 3 dakikalık müddet süresince olay yerinin dumanla dolduğu muayyentir. Yine yalnızca 6 dakikalık endamsız bir sürede âlemın alevlerle kaplandığı saptama edilmiştir. Bu denli hızlı gerçekleneşeli yangın olumsuzluklarıyla yapıların içindeki merdivenler kullanılamaz bir hal hileır. Böylece mimarilardan çıkış imkânsız olur. En dobra dalgalı kaçış yolu ise yangın merdivenleri sayesinde oluşur. Güç kaybının en aza indirilmesi evet da tamamen engellenebilmesinde yangın merdivenlerinin rolü çok büyüktür.

Buraya denli anlatmaya çtuzakıştığımız yangın merdivenlerinin daha uygulayım bilgilerinı binaların yangından korunması hakkındaki yönetmeliğin 48. Ve 158. Maddelerinden ulaşabilirsiniz.

Yangın Bapsı Uygulama Amacı Yangın kapılarının üretim amacı insan esenlığını koruyup yangın ve yaman gaz yağıının etkilerinden izole etmektir. Yangın bapsı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Mafevkda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da katkısızlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli panik barli yangin kapisi örneğinde olduğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.

Z tipi yangın merdivenlerinin başüstüneğu binalarda bina boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapısının etrafının düşmemesi muhtevain ve yangın merdiveninin dayanıklı olup titremeya münasebet vermemesi muhtevain kapatılmalıdır.

Paslanmaz çelik yangın bapları, sair yangın kapıları kadar çatı emniyetliği çekimının yangın kapısı önemli bir parçbirliıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, ode dayanıklı malzemesi sayesinde alevlerin gayrı taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi altına tuzakınmasına yardımcı kabil ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini esenlayabilir.

Yanmaz metaller kullanılarak üretilen Yangın Kapıları sıkışık benibeşer topluluklarının dolaştığı, konakladığı, toplantı veya dinlenme yaptığı kebir binalarda ve hastanelerde yönetmelik gereği zorunlu olarak kullanılmalıdır.

Report this page